סוכרת – פשוט לאכול נכון
סוכרת היא בין המחלות הכרוניות השכיחות ביותר בישראל, ומהווה אתגר לאיזון.
מאפיינים לאיבחון:
סוכרת:
סוכר בצום (8 שעות) – מ 126 מ"ג% ומעלה
HbA1c (המוגלובין מסוכרר) – מעל 6.4%
טרום סוכרת:
סוכר בצום (8 שעות) – 100-125 מ"ג%
HbA1c (המוגלובין מסוכרר) – 5.7% – 6.4%
גורמי הסיכון העיקריים למחלה הם:
השמנה וחוסר פעילות גופנית/אורח חיים יושבני.
סיבוכיה קשורים במחלות לב וכלי דם, אי ספיקת כליות, פגיעה בעיניים עד כדי עיוורון, פגיעה במערכת העצבים, קושי בריפוי פצעים ועוד.
כיצד ניתן לטפל במחלה?
איזון טוב של רמות הסוכר יוריד באופן משמעותי את הסיכון לסיבוכים ארוכי טווח.
הפחמימות במזון בעלות ההשפעה הגדולה ביותר על רמות הסוכר בדם.
איזון כמותי ואיכותי של פחמימות בארוחות ואימוץ תזונה ים תיכונית, יסייעו לאיזון רמות הסוכר בדם, לוויסות משקל ולשיפור הבריאות הכללית, תוך כדי גמישות בבחירת המזונות והתאמתם להעדפותיכם.
- אימוץ אורח חיים פעיל ותזונה מאוזנת מוקדם ככל האפשר, עשויים למנוע את המחלה ולהפחית את סיבוכיה.
- התערבות תזונתית בשלב הטרום סוכרתי, עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות סוכרת ומחלות לב וכלי דם גם בטווח הקצר.
- ליווי תזונתי על ידי דיאטנית מומחית לטיפול בסוכרת, יאפשר דיוק צרכים ומענה תזונתי מותאם אישי.

מוזמנים לפנות אליי להתייעצות טלפונית ללא תשלום – הבריאות בידיים שלכם!